Søk i denne bloggen

fredag 19. juni 2015

Krüger og Krogh 1: Brennpunkt Oslo av Bjarte Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabíček.

Norge, Oslo, desember 1964. Snart skal Nobels fredspris deles ut til Martin Luther King jr. og Oslo vil for et øyeblikk være i hele verdens søkelys. Alle tjenester i satt i høyeste beredskap. Når en forsvunnen iskrembil blir funnet i Akershus festning, nærmere bestemt øverst inni Blåtårnet og minus fargene er dette bare en av en lang rekke mystisk forsvinnelser i havneområdet. For å sikre nasjonens anseelse og sikkerhet må AFMA gripe inn. 

Dersom uforståelige farer truer Norge, farer som ikke kan forstås eller forklares med vitenskapen, da må AFMA trå til. AMFA er forkortelse for Avsnitt for mellemliggende anliggender og er en hemmelig tjeneste som tar seg av ting som hverken Etterretningstjenesten eller POT kan håndtere.

Saken havner i hendene på agentene Jacob Krüger og Otto Krogh. De virker kanskje forskjellige. Krüger er en ung moderne mann mens Krogh en mer moden herre. Men på innsiden har de begge den samme nysgjerrighet og dedikasjon for rikets sikkerhet som driver dem. De er et klassisk par. Den rutinerte ringreven og den uredde jyplingen. Sammen er de dynamitt.

Historien i Brennpunkt: Oslo er en herlig blanding av sannhet og diktning. Det er gjort nitidig research for å kunne vise Oslo i 1964. Og det er brukt atskillig fantasi på å finne på en skikkelig røverhistorie. På den annen side, hvem vet hva myndighetene har holdt skjult for oss...

Er denne serien for ungdom? Tja.
Den kan leses av de historieinteresserte. Skaperne har virkelig mant fram Oslo fra 1964 med et imponerende detaljnivå på tegninger som virkelig setter stemningen. De har kløktig brukt historiske hendelser og personer som bakteppe.

Den kan leses av tegneserieentusiaster. Den er skapt i den franske/belgiske tegneserieralbumtradisjonen. Det vil si, setter du pris på Tintin, Sprint eller Asterix for å nevne de mest kjente av denne typen tegneserier, setter du pris på denne. 44 sider.

Den kan leses av spenningssøkere. Hemmelige agenter, mystiske forsvinninger og politisk spill. Det er handlingsmettet dette her.

Tegneserien er bejublet av pressen, den vant Sproing-prisen for beste norske tegneserie i 2015 og Pondus-prisen i 2014. Les mer hva som skjer her: http://krugerogkrogh.blogspot.no/

Brennpunkt Oslo er med i årets txt-aksjon, den er 48 sider lang og er gitt ut av Egmont Nordic Comics.


Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar