Søk i denne bloggen

fredag 4. august 2017

De døde ser deg av Alexander Løken

Hva er hemmeligheter verdt?

Hvor langt vil du gå for å beskytte familien?
Liv Wiik befinner seg i Tokyo i 2019. Men hun skal ikke være der lenge, for Liv er smittet av likpest, en ny verdensepidemi som gjør blodet ditt svart og sender deg i graven. Det finnes ingen kur. Sykdommen smitter kun etter døden, så hun er ingen fare for omgivelsene nå. Foreldrene er diplomater og travle så Liv passer lillesøsteren sin om dagen. Om natten er hun alltid alene på rommet. Eller, alene er ikke helt sant, for Liv har en stor hemmelighet. Hun er en nekromantiker, en som maner fram de døde. Hver natt hjemsøker de hvileløse henne.

I 2019 har de ikke Facebook, men noe enda mer omfattende, Oculink.  Det vet alt om deg og du betaler for det med å gi det alle opplysninger om deg. Hemmeligheter er verdens valuta og eieren av Oculink, Everest Brox, vet mer enn andre verdien av hemmeligheter. Det er det han har brukt for å bygge sitt imperium. Men han har enda en kilde til hemmeligheter utenom Oculink, en hemmelighet få vet om. Han får spøkelser manet fram, og til det trenger nekromantikere.

Liv finner ut hvor hensynsløs Everest er og hvor langt hun vil gå for å beskytte søsteren sin, da hun blir truet til å jobbe for ham. Sammen med Alfie, en liten engelsk gutt med store evner, Oliver, en eldre spansk gutt med mørke hemmeligheter og Ekko, en gatesmart japansk jente, blir hun del av et nytt lag av spøkelsesjegere for Everest. I Glassfestningen, høyt oppe blant snødekte fjelltopper, lærer de å lokke til seg spøkelser, og fange dem. Men hva er det Everest skal med spøkelsene? Hva driver ham, og hvem er Hun som det hviskes at selv Everest Brox frykter?  

Dette er en spennende historie, full av handling. Kjenn grøsset når kulden kommer med spøkelsene og føl pulsen slå i bånn gass action når de jakter nekrokorpus. En bok for deg som liker å leve.

Boka er gitt ut av CappelenDamm og er på 304 sider. Den finnes også som ebok i ebokbib.

Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar