Søk i denne bloggen

torsdag 25. januar 2018

Hevner av Ingelin Røssland

“Den som ønsker å bli elska, er svak
Den som driter i å bli elska, er sterk”

Noen tema er dessverre alltid aktuelle. Ett av de temaene er mobbing. Det jobbes mye med antimobbing, men til syvende og sist er det opp til hver enkel. Ikke vær den som kommer med kommentarer, den som sender stygge blikk, slår, smugfilmer eller sender anonyme meldinger. Ikke vær den som ser vekk når andre mobber. Den som mobber glemmer kanskje fort, men den som blir mobbet husker. I verste fall ødelegger mobbing ikke bare en dag, en måned, ett år, det kan ødelegge et liv.

Dette er en rett-frem og nådeløs historie om mobbing. Det handler om Ella, som ser vekk når kjæresten Damian og vennene gjør livet kjipt for andre. Det handler om Damian som kidnappes. Om Urban som mobbes og om Alfie som er ungdomsarbeider og prøver å gjøre en forskjell. Snart er det Halloween-fest i det gamle Slaktehuset, det blir en fest ingen kan glemme, det blir en fest som passer til navnet til huset. Det blir ikke helt som du tror...

Som de andre bøkene i Skumring-serien er denne for dem som ikke har lest så mye. Korte kapitler fortelles annenhver av Ella og Damian. Setningene er knappe og språket er spennende. Boka er gitt ut av Mangschou forlag med støtte av “Leser søker bok”. Den er på 154 sider. Den er en av fem bøker nominert til årets Upris.

Andre bøker i Skumringserien er:

Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar