Søk i denne bloggen

mandag 29. oktober 2018

Redd Ronny av Rune R. Moen

Bli med gutta som bare er helt på tur!

Stian og Jo liker å game. Gunnar liker fotball. Det vil si, Jo liker også Jeanette, alle liker Jeanette, men Jo slutter å virke når hun går forbi. De lever det det gode liv, men det kan ikke vare for storebror til Jo, Ronny, er en sånn fyr som alltid tøffer seg. Kjører moped, røyker rullings og prøver å gi blaffen i alt. Han klarer det sånn halvveis. Ronny sitt store idol, Kjartan, er derimot tøff, brøddum, men tøff. Så tøff at når han blir påkjørt av en sliten pickup slik mopeden blir rammeskakk, så sverger han hevn. Det til tross for han som eier pickupen er obersten, en legendarisk fyr som bor langt inne i skogen og spiser unger til frokost. Når Jo får et bilde på telefonen av Ronny, Kjartan og en hagle på vei inn i skogen vet han at det er opp til ham, Stian og Gunnar å redde Ronny. Ingen av dem er skogsvant, ingen er forberedt for hva som venter dem i skogen. Det blir farlig, det blir flott og det blir veldig, veldig morsomt.

Ler du når folk detter? Min mor så en gang en ung jente med hendene godt plantet i trange jeans. Hun snublet, og når hun falt satt hendene fast i den trange buksa, så hun klarte ikke ta seg for og falt rett på nesa. Mor ler enda av dette. Dersom du også ler av sånt, ler du av det som kalles slapstick-humor. Da ler du av denne. Av brennende mopeder, drikking av rumpetroll, brannvarslere og trassrøyking.

Dette er en bok som tøffer seg. Så om du er en gutt eller jente som tøffer deg kan du plukke opp denne når noen tvinger deg å lese. Den er illustrert av Ronja Svenning Berge og lettlest, så den passer for de som ikke har lest veldig mye. 

Boken er på 149 sider og er gitt ut av CappelenDamm. Den finnes også som ebokEbokbib.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek


NB! Boken er gitt ut med to forskjellige omslag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar