Søk i denne bloggen

fredag 26. oktober 2018

Dropout av Annette Münch

Mariendal videregående skole.
20.01: Det er sent, men sangene sitter ikke enda. Madelene og Katia har fått låne musikkrommet på skolen sin for å øve. De har elleve timer igjen til de skal reise til New York og synge på bransjetreffet Nordic Music festival. Dette kan bli deres store gjennombrudd. Men sangene må først sitte! De kjenner ikke egentlig hverandre så godt og stemningen er på bristepunktet.

20.36: Tre menn i finlandshetter stormer inn, våpen i hånd og med en bombe i bagen. Jentene støkker, mennene skriker, skolen skulle jo stå tom! I forvirringen får Madelene sendt av gårde en beskjed, ikke til politi, men til sin egen blogg.

21.00: Planen er gått skeis, de tre skulle inn på skolen, sette av bomben og stikke, men nå har politiet omringet skolen og de har to gisler. Hva nå? 

Vi får ikke vite mer hva som foregår utenfor enn de fem, kun små drypp i form av SMSer som sendes, tweeter fra pressen og nyhetsoppdateringer. Pressen er pågående, politiet prøver å få i gang samtaler og foreldre og venner er bekymret. Presset øker, og folk reagerer veldig forskjellig under press. Hvordan skal det hele ende?


Dette er et tett gisseldrama som varer noen få, dramatiske timer. En kveld med fem unge mennesker; to gisler og tre aktivister, alle på skolen mot sin vilje. I drypp får vi bakgrunnen til alle fem, hvem er egentlig Birk, Daniel, og Vemund? Hvorfor går tre unge menn til det skritt å ville sprenge en skole? Hvordan takler de å ha to gisler? Og er det ikke noe kjent med dem? Dramaet intensiverer.

Alle kapitlene begynner med navn på den som forteller det kapitlet, klokkeslettet og en linje fra kapittelet. Elegant, kort og nervepirrende.

Gitt ut av Aschehoug og er på 210 sider og finnes også som ebokEbokbib

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar