Søk i denne bloggen

onsdag 8. mai 2019

Krüger og Krogh – Spøkelseståken av Ronald Kabíček, Endre Skandfer og Bjarte Agdestein

Myter: Fortellinger fra en fortid så fjern at vi i dag bare ser skygger av det folk trodde på for lenge siden. Hvor kom mytene om for eksempel drager fra? Historier om drager finner du mange forskjellige steder, også Oslo.


Vi befinner oss i en ikke så fjern fortid: Oslo høsten 1964. Jacob Krüger og Otto Krogh, spesialetterforskere, blir kalt ut av AFMA (Avsnitt for mellemliggende anliggende) for å undersøke mystiske hendelser på kirkegården til Gamle Aker kirke. Har de døde våknet? Er det djevelen som danser i berget? Er det kultister som er på ferde? Bli med på nye eventyr med den dynamiske duoen Krüger og Krogh!

Dette er bok 2. Forrige gang, i Brennpunkt: Oslo http://ungdomsboka.blogspot.com/2015/06/kruger-og-krogh-1-brennpunkt-oslo-av.html var det en sak med fantastiske dippedutter. Denne gangen er det mindre håndgripelig: Det handler om det okkulte og gamle myter. Altså litt mindre James Bond og litt mer Indiana Jones. Noen drypp fra hverdagsliv er det også funnet plass til, Krüger finner nemlig ut at det å være hemmelig agent og samtidig ha et forhold aldri har fungert, det er en grunn til James Bond alltid har nye damer.

Dette er en tegneserie du kan lese mange ganger. Først for den spennende historie, så for å nyte tegningene, også en tredje gang for å nyte alle de flotte detaljene fra et Oslo i 1964. Du kan, men må ikke, lese bok 1 før denne.

Boken er med i årets tXt-aksjon. https://txt.no/bokliste-for-txt-aksjonen-2019-20/

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

PS: Den beste opprinnelsehistorien jeg har lest om dragen er at den er en overlevning fra våre forfedre, da menneskeheten bare var små aper på savannen i Afrika en plass. Tennene til store kattedyr, vingene fra rovfugler, og skjellene til slangen, de verste fiendene, smeltet sammen til vår verste fiende: Dragen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar