Søk i denne bloggen

torsdag 6. februar 2020

Oppdrag abort av Jenni Hendriks og Ted Caplan

Den perfekte high-school sweetheart Veronica Clarke har den rette kjæresten, de rette vennene, de beste karakterene og er kommet inn på den rette skolen. Hun har gjort alt riktig og et plettfritt rykte. Hun har blitt kvitt Bailey, sin rare venninne fra barneskolen, hun har tatt sine forhåndsregler for å ikke bli, som storesøsteren, småbarnsmor som 16-åring. Hun har en rosenrød fremtid i vente. Livet smiler til Veronica Clarke!

Eller smilte. For når boka begynner sitter hun og tisser på en graviditetstest. Og ja, hun er gravid. Det må holdes hemmelig, men hvem andre enn Bailey, ex-venninnen, valser inn og får vite alt. Der er det lite sympati å hente. Og det blir verre! Den nærmeste abortklinikken, hvor du IKKE trenger foreldrenes underskrift, ligger 1600 miles unna, og Veronica har ikke lappen. Hva nå? 

Etter mange forviklinger, svik og bedrag legger hun ut på en ellevill roadtrip med Bailey med iherdig ex-kjæreste på hjul, med hemmeligheter på vent og et mål om å komme fram, ta abort og komme tilbake før søndag for å ha ryktet sitt i god behold. Det tar av: Biljakt, strippeklubber, marihuana-røykende antiabort-par, nysgjerrige "venninner", innpåslitne menn og delstatens største elefant! Og som seg hør og bør på en roadtrip blir Veronica bedre kjent med hvem hun er og hva som er viktig i livet. 

En morsom bok om abort. Jeg så ikke den komme. Den har sprø situasjoner, gale folk og en god skildring av amerikanske forhold. Her er mye om retten til å bestemme over egen kropp og egen fremtid, og hvor mye andre legger seg opp i det. Men det handler lite om at det er et liv som vokser inni henne, her er lite undring om seg selv som mor eller nysgjerrighet for barnet. Kanskje det gjør den er mer realistisk for ungdom og unge voksne. 

Jeg fikk boka av Kagge forlag, takker og bukker. Den er på 281 sider.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar