Søk i denne bloggen

tirsdag 7. april 2020

Harrow County: Utallige skrømt av Cullen Bunn og Tyler Crook

H.P. Lovecraft sa: Den eldste og sterkeste følelsen menneskeheten kjenner til er frykt, og den eldste og sterkeste formen for frykt er frykten for det ukjente.” Men det finnes flere typer skrekk, som: 
  • Noe er på vei, lyder, glimt, mange små tegn viser deg at noe farlig er på vei Så PLUTSELIG står monsteret der!  
  • Lange, mange og dvelende beskrivelser av forferdelig ting som skjer med menneskekroppen. 
  • Noe skjer som gjør at du ikke lenger passer inn.  Du ser noe andre ikke ser, hører lyder ingen andre hører, du er annerledes enn alle andre og støtes ut. 
  • Du blir oppmerksom på hvor liten du er i det store mørket. Alene og ingen som bryr seg om deg. 
Det er også mange måter å bli skremt på 
  • Noen sniker seg opp bak ryggen din og sier “BØ!” 
  • Fortelle spøkelsehistorier rundt leirbålet. 
  • Se skrekkfilmer alene hjemme. 
  • Spille skrekkspill med lyset av og lyden høy. 
  • Men det er aller skumlestnår du leser skrekk. Da blir ting du har opplevd selv med i historien, som at du er redd for å være alene, redd for å bli skjøvet ut i kulden, for monstre i mørket eller for at du er helt ubetydelig. Du kan ikke lukke øynene dine, gjemme deg på rommet, skru på lyset eller skru av. Da er historien en del av dine minner og redselen  er inni deg. Du kan ikke flykte, den du er for evig knyttet til skrekken 
Harrow county , utallige skrømt “vil vekke den redselen du har møtt alene ute i naturen, hva finnes der inne i den mørke skogen? Når du står på terskelen til villmarken, en fot i felleskapet med andre, en fot i villmarken alene. Når du blir var de ukjente lydene, ser glimt av bevegelse og begynner å tenke på hva som kan finnes der inne`? Har du god fantasi da er du ille ute. Jeg vet, jeg har vært der. 


Vi er i USA, Sørstatene, forrige århundre. En heks blir brent. Og hun er en ekte heks, hun har overnaturlige krefter og har brukt dem til gode ting og til onde ting. De onde tingene er i flertall, så folkene i den lille byen tar henne. Men mens hun henger der, kvelt, skutt, stukket og innhyllet i flammer sier hun (jeg sa hun var en ekte heks) at hun kommer tilbake! Og dette er den historien. Den inneholder skumle tre, skrømt uten hud, brennende gjenferd, dystre hemmeligheter og en ung hovedperson, Emmy, som oppdager alt dette den dagen hun blir 18.  

Tegneserien er malt i vannfarger, det gjør den vakker, og grusom. Den er så flott at selv om du ikke er så glad i tegneserier kan du lese den for håndverket. 

Jeg fikk denne tilsendt av Egmont forlag. Takker og bukker! Ikke for de yngste dette. Finnes dessverre ikke som ebok 

Bjørn Veen 
Gjesdal folkebibliotek 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar