Søk i denne bloggen

torsdag 5. november 2020

Halve kongeriket 1: Arvingen av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug

Lena, 17 år, er ny i Oslo. Hun, lillebror på 1 år og foreldrene har flyttet fra Horten. Det var best slik, best for Lena. I hovedstaden kan hun legge alt bak seg, og begynne på nytt på Elisenberg videregående.  Det er en kjent skole, for her går de kongelige tvillingene Margarethe og Karl Johan. Prinsessen er streng og voksen, kronprinsen er mer impulsiv og tar ikke alltid de lureste valgene.


Lena har isolert seg etter hun flyttet fra Horten, men hun vil ikke være alene. Det er vanskelig det der, for du må våge noe for å finne nye venner. Men den Lena til slutt får oppmerksomhet fra er ingen hvem som helst, det er Karl Johan, landets kronprins! Og livet til Lena blir igjen komplisert.

Hvordan oppfører hun seg rundt kongelige, de rike og de berømte? Hvordan skal hun klare å komme deg inn i en vennegjeng som har kjent hverandre lenge? Og hva vil de si om Lenas hemmelighet blir kjent?

Det er en annen type kronprins en vi kjenner i Norge. Her er det mye mer skandaler. Eller er det det? Kronprins Haakon var en festløve, og Mette-Marit hadde en vill ungdom. Men boka viser godt hvor tøft det er å vokse opp med kamera overalt, at digitale spor legges igjen overalt. Tabber blir aldri glemt for nettet husker alt. En bok med store følelser, store tabber og store ting på gang. Underholdende og dramatisk, og med en slutt som roper på en bok 2.

Den er på 270 sider og er gitt ut av Aschehoug forlag. Den finnes som også som ebok i Allbok. Nominert til Uprisen 2021! https://uprisen.no/

Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar