Søk i denne bloggen

mandag 9. november 2020

Sidequest av David Skaufjord, Ronny Haugeland, Jens K. Styve og Trine Lise Normann

 «Livet er det som skjer mens du er opptatt med andre ting» og «Livet er en reise, ikke et mål». Du kan bytte ut «livet» med «spillet» for min del: The Elder Scrolls er en dataspillserie mest kjent for nummer fem: Skyrim. Men det hele begynte med The Elder Scrolls 1: Arena, så kom Daggerfall, Morrowind, Oblivion. Jeg har brukt mange, mange timer på spillene, alene og sammen med kamerater, men har aldri rundet dem. Aldri. Det var alltid noe annet å se, å gjøre og så mange sidequests. Det gjenferdet som hjemsøker Daggerfall, den hamskifteren som har tatt tronen i Tamriel, er ikke så spennende som hva som er oppe i det fjellet, inni den grotten og i den byen.


Denne tegneserien er ikke en episk historie mot kampen mellom godt og vondt. Den handler ikke om den utvalgte som redder verden. Denne historien tilhører de som tok sideoppdragene, som vaste seg vekk i alle de små detaljene og brydde seg om de små tingene i livet. De ble ikke helter, de ble på stedet hvil. Men de glemte aldri drømmen. Vigdus, for eksempel. Hun skulle bli eventyrer, men nå har hun en trygg, kjedelig, kontorjobb. Er dette alt livet har å by på? Det skjer noe på jobben og hun bestemmer seg for å følge drømmen. Men hvordan blir du en eventyrer, og hvordan finner du ditt følge, ditt brorskap, ditt «party»?

Vigdus og sine følgessvenner sin søken etter eventyr morsom. Her finnes overvektige alver med hentesveis, dørvakter som er halvt mann, halvt dør og alkomister. I denne verden kan du besøke steder som MILFheim, kroen «Den hornløse enhjørningen» og treffe skurker som hovedskurken Nemesis (for nivå 10-eventyrere) og nattalven Natt-Alf (for nivå en-eventyrere).  

Tegneserier er for alle. Denne kan leses av alle som liker dataspill, rollespill, selvhjelpsbøker og humor. Det er en fordel om du liker din humor tørr med innslag av slapstick. Fra ungdomsskolen og til godt voksne.

Denne fikk jeg av Egmont, tusen takk!

Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

PS! 1: Lyst å se hvordan en tegneseriestide lages, se her: https://www.facebook.com/jenskstyvepage/videos/309051676889754/

PS 2! Det jobbes også med en spillutgave: https://www.pressfire.no/artikkel/norsk-parodi-p-eventyr-vil-lage-spill-inspirert-av-monkey-island-og-day-of-the-tentacle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar