Søk i denne bloggen

mandag 30. november 2020

Jenta i bikuben av Astrid Aasen

tl;dr: Hunger games, Disney-versjonen.


Velkommen til et Norge i nær fremtid styrt av en treningsgal reality-stjerne. Et Norge hvor det å være veltrent og sunn er det viktigste, og at du viser det fram! (Kanskje det ikke er så veldig science fiction dette?)

Dette har skjedd: President Pratham Mikula starter partiet Ny Kraft med fitness og sosiale medier som de viktigste sakene sine. Mikula, kjendis fra tv og sosiale medier stemmes fram av folk flest som synes de andre partiene er kjedelige og dårlige. Han går så fra en morsom reality-deltager til allmektig president: Alle i Norge skal nå være i god form. Vekk med sukker, fett, alkohol og alt annet som er usunt. Presidenten bruker alt fra dårlige slagord som «fra sofagris til treningsgris», «vil du bli fin, spis protein» til treningsleirer for dem som ikke oppfører seg for å få folk i bedre form.

Dette skjer: Emma er snart ferdig med videregående. Hun er ikke så glad i trening, faktisk så møtte hun kjæresten sin mens hun skulket gym. Boka begynner med avslutningsfesten, Emma går alene dit for typen er syk. Hun ender opp med en gjeng i parken, det blir litt drikking, så blir alt svart. Hun våkner opp i Bikuben, en leir for ungdom som ikke oppfører seg. Der er du avskåret fra verden utenfor, ingen meldinger, chatter eller snakking med noen utenfor leiren. Alt her inne er en konkurranse der premien er å slippe ut av Bikuben.

I bikuben treffer hun Jakob som blir mentoren hennes, han skal få henne i form. Han vekker nok ikke treningsglede i henne, men heller noe annet. Er kjæresten hennes på utsiden virkelig den rette for henne, eller er det Jakob?

Mellom all trening og kjærlighet kommer det også en konkurranse om å bygge det perfekte sted å være på nett. Den litt mystiske «Appenes verden», hvor bevisstheten din blir tatt med inn i internett var en ganske kul ide.  Den forbudte kjærligheten mellom Jakob og Emma finner kanskje et fristed der?

Denne boka er som en fin dagdrøm der alt ordner seg. Ingenting er egentlig vanskelig eller farlig. En grei start for deg som ikke har lest så mye og har lyst til å begynne. Kanskje mest for jenter.

Boka er på 160 sider og er selvpublisert. Den finnes også som ebok på Allbok, https://allbok.no/

Jeg leste denne for den ble lånt så mye på Allbok. Kanskje det er forsiden? Kanskje er det et savn etter korte, glade, lettleste og ukompliserte fortellinger?


Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

2 kommentarer:

  1. Hei! Så gøy at du har lest boken min! Håper boken kan være med å skape leseglede hos ungdom som ikke er så vant til å lese. :)

    SvarSlett
  2. Hei. Alltid gjevt når forfatteren selv hilser på. Jeg tenker også som du, "Jenta i bikuben" kan være en fin bok for å komme i gang med lesing.

    SvarSlett