Søk i denne bloggen

mandag 27. juni 2022

Høyt press av Jan Tore Noreng

Press på banen, en ny på laget utfordrer Mehmet sin plass på laget.
Press hjemme, alt er vanskeligere når penger strekker ikke til.  
Det er vanskelig å tenke klart under press. Det er vanskelig å gjøre det rette når du kan miste alt.

Det handler om fotball. Mehmet er skikkelig god. Han hadde en far som drømte om at sønnen en dag skulle spille for Galatasaray. Hadde, for faren er død. Hjemme har mor funnet seg en ny mann, storesøster er flyttet ut og storebror henger med feil folk.

En ny gutt. Markus, begynner på laget, og han er god, kanskje bedre enn Mehmet. Hva skal Mehmet gjøre om han mister plassen sin? Fotball er alt han har. Det er der han har alle vennene sine, det er der han treffer Lina som kanskje er mer enn en venn. Han velger å kjempe om plassen på laget, kjempe med alle midler. Han prøver å finne gutten på nett, men det er ingenting på sosiale medier.  Mehmet følger etter ham etter trening og ser han blir hentet i en svær SUV av en livvakt. Hva er dette for en type? På trening blir taklingene hardere og ordene vondere mellom Mehmet og Markus. Hvor langt er Mehmet egentlig villig å ta kampen? Tar han imot tilbudet fra storebror om å «fikse» den nye?

Det handler om fattig mot rik, om å være villig til å gjøre alt, og litt til, for å få viljen sin. Det handler om å hva som skjer med en ung ambisiøs gutt under press. Det blir spennende, det kan gå fryktelig galt.
Bok nummer to i Gutta-serien: Kjappe, korte og spennende bøker for ungdom som ikke leser (Og den gjengen begynner å bli stor! Det er mange som aldri har lest en bok det siste året.) 
Denne leste jeg som e-bok på Allbok, der var den 68 sider. Det var som om komme inn i en situasjon, og bli der lenge nok til den ble løst. Boka er gitt ut på Gyldendalog en av fem bøker nominert til Uprisen: https://uprisen.no/nominerte-til-uprisen-2023/
Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar