Søk i denne bloggen

tirsdag 21. juni 2022

Ubesvart anrop av Nora Dåsnes

Rebekka begynner på videregående høsten 2011, en måned etter tragedien 22. juli.  Sammen med venninna Fariba skal hun endelig begynne i en klasse de passer inn i. Det begynner bra, Fariba blir med i AUF, Rebekka i skolerevyen. De går på fest, treffer gutter, men Rebekka klarer ikke slutte å tenke. Tenke på bomben som gikk av i hennes by. På skytinga på Utøya. På Terroristen.


Hvorfor skjedde det?
Hvordan skjedde det?
Kan det skje igjen?

Tankene kverner og kverner i hodet på Rebekka. Og hjemme sitter storebroren foran pc-en. Han har ingen skoleplass, jobb eller framtid? Hva gjør han egentlig der inne, og hvorfor er han så sint? Tankene til Rebekka tar mer og mer plass i livet hennes, de skyver vekk venner, kjærester og skole. Kan livet noen gang bli normalt igjen?

En helt utrolig fin tegneserie om når livet ikke er helt på plass. Om hvordan det er å være ung i skyggen av 22. juli. Det skjer mye inni Rebekka, ikke så mye utenpå. Det er så godt skildret, all grublingen, denne usikkerheten. Du trenger ikke være direkte involvert for at store hendelser skal gå inn på deg.

Kanskje du har lest «10 kniver i hjertet», den tegnet og skrev også Nora Dåsnes.

Boka er på 283 sider. Den er utgitt av Aschehoug. Den er med i årets tXt-aksjon: Løyndom.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar