Søk i denne bloggen

torsdag 2. juni 2022

Jegeren av Tor Røsseland

Mennesker i flokk. De kan bygge storverk. De kan løfte hverandre frem og opp. I idrett, i samfunn, vennegjenger og nabolag.

Mennesker i flokk. De kan stenge ute. De kan trykke ned dem som ikke ser ut som dem, gjør det samme som dem, liker det samme som dem.

Nynazister vil ha et samfunn der alle mener det samme som den som er sterkest. De skylder alt som er galt på andre og når de ikke får viljen sin så slår de. Litt som småbarn altså.

Nynazisme er utrolig nok fremdeles et problem i Norge. Etter så mye vi vet om all grusomhet gjort av nazismen, etter våre forfedre slåss mot dem for et fritt Norge, så er det fremdeles noen som tror at alt løses med en sterk leder for et folk der alle er helt like.  

Dette er en kort bok om å være på innsiden av en nynazistisk gruppe. Her er Erik som kom seg ut, Thomas som ble igjen og Albert som ble fengslet. Erik er hovedpersonen, og han blir varslet av politiet at Albert Vogt er løslatt. Nå kan han ikke lenger gjemme seg, ikke fortrenge alt som skjedde med ham, Albert og bestevennen Thomas. (Hva som skjedde kan du lese om i «Dronen»). Erik bestemmer seg for å få Thomas ut av miljøet, og går undercover i Trondhjem. Det blir meget dramatisk.

Det er en oppfølger til boken «Dronen». Jeg har ikke lest den første. Det blir jo litt spoilers da, for første boken, men jeg forstod historien uten problem. Boka er i «Skumring»-serien, som er gode, spennende og lettleste bøker for ungdom. Andre bøker i Skumringserien er:

Dronen: http://www.mangschou.no/netthandel/products/dronen-1/?searchterm=dronen

Ryktethttp://ungdomsboka.blogspot.no/2016/05/ryktet-av-ingeborg-arvola.html

Snatchhttp://ungdomsboka.blogspot.no/2015/01/snatch-av-tor-arve-rssland.html

Gamerhttp://ungdomsboka.blogspot.no/2011/12/gamer-av-tor-arve-rssland.html

Psykohttp://www.mangschou.no/netthandel/products/skumring-snatch-1/skumring-psyko

Respekt: http://www.mangschou.no/netthandel/products/skumring-snatch-1/skumring-respekt

Noia: http://www.mangschou.no/netthandel/products/skumring-snatch-1/skumring-noia

Rottereirhttp://www.mangschou.no/netthandel/products/skumring-snatch-1/skumring-rottereir

Boka er på 151 sider og er gitt ut av Mangschou forlag. Den finnes også som e-bok på Allbok. Den er med i årets tXt-aksjon: Løyndom.


Bjørn Veen

Gjesdal folkbibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar