Søk i denne bloggen

onsdag 3. august 2022

De afghanske sønnene av Elin Persson

Hvordan er livet på et asylmottak?

Hvordan er det å jobbe der?

Hvordan er det å bo der?

Rebecka har fått jobb på Gnisten, en asylinstitusjon for enslige mindreårige. Hun kan ikke nødvendigvis så mye om integrering, men er flink på å følge instrukser. Men folk og regler går ikke alltid godt sammen.  
Dette er hennes historie, og Ahmed sin, Hamid sin og Zaher sin. De tre afghanske guttene hun tar seg av. Den er full av små glimt av hverdagen, noen fine, andre vonde. For når attenårsdagen nærmer seg, den dagen man er voksen og ikke lenger har rett på opphold, blir stemningen spent.

Boka var så fin, både morsom og trist. Du lærer ikke hvordan du gjør jobben, men hva jobben gjør med deg. Hvordan det er å jobbe med mennesker i en vanskelig situasjon, Hvor vanskelig det er å holde avstand når du møter deres drømmer, håp og frykt. Du blir glad i de tre guttene, og du kjenner det i hjertet alt som skjer dem sammen med Rebecka. Den er lett å lese med sine korte tekster.

Boka vant Nordisk råds litteraturpris for barn og ungdom i 2021. Les mer om boken og forfatteren her: https://www.norden.org/no/nominerade/elin-persson

Den gitt ut på Gyldendal, er på 182 sider og du kan også låne den som e-bok og lydbok på Allbok. Den er med i årets tXt-aksjon Løyndom.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar