Søk i denne bloggen

torsdag 4. august 2022

Sankingens tid 2: Tordenskyen av Neal Shusterman

Velkommen til en perfekt verden. En snill kunstig intelligens kalt Tordenskyen styrer verden og fordeler alle ressurser rettferdig, alle avgjørelser den tar er til et beste for alle parter og den holder øye med alle. Det eneste den ikke gjør er å ta livet av mennesker. For vi befinner oss i en framtid hvor ingen dør. Uansett skade kan du vekkes til live igjen, så god som ny. Når du blir gammel, kan du skru tilbake alderen din. Men noen må dø for å gi plass til nye. Disse velges nøye ut og høstes av utvalgte mennesker kalt ljåer. Så langt, så godt, men hva skjer så?

Ikke alle ljåer er fornøyde med at det gis kvoter på hvor mange de får høste, og at det må gjøres i det stille. Det finnes dem som vil ta flere liv og gjøre det mye mer synlig. Denne konflikten som begynte i den første boka: Ljå, fortsetter her for fulle seil. Rowan og Citra, hovedpersonene som knivet om å bli ljå i bok en har gått hver sin vei: Rowan, som nå kalles ljå Lucifer, tar livet av ljåer som ikke følger reglene. 
Citra, som nå er ljå Anastasia, ønskes død på grunn av hennes  politiske arbeid mot ljåene som ønske endring. 

Det tar helt av. I denne boken får du også lese Tordenskyen sine tanker om menneskeheten, det gjør det hele mer interessant. Du får også møte en ny karakter, Greyson, en av Tordenskyens mange byråkrater, som havner inn i et utspekulert spill som setter ham på store prøver.

Den er litt mye denne. Men liker du ideen så kan du fort bli revet med.

Boken er gitt ut av Vigmostad Bjørke og er på 570 sider. Du kan også låne den som e-bok på Allbok. Den er med i årets tXt-aksjon Løyndom.
 
Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar