Søk i denne bloggen

lørdag 30. juli 2011

Mitt bankande hjarte av Alf Kjetil Walgermo

Hjertet. Hjertet er en muskel. Hjertet er den viktigste muskelen der det pumper blod til hele kroppen din. Men når du hører ordet tenker du trolig på andre ting også. Kanskje du tenker på kjærlighet eller omtanke? På å Y ting, å like ting. Denne boken tar for seg begge sidene av ordet.

Amanda er snart fjorten og litt av en guttejente. Og apropos gutt, en ny gutt har kommet til den lille bygda, David, og Amanda faller for ham, som så mange andre av jentene på skolen. Første del av boken handler om forelskelse, om hvordan Jenny, bestevenninnen, hjelper Amanda med å fange interessen hans. Og du blir kjent med andre i bygda, foreldrene til Amanda, klassekameratene. Så langt en vanlig bok om skole, kjærlighet og å bli ungdom. Første delen avsluttes med Amanda og David i hverandres armer i kjelleren til naustet til Lia-Lars. Så blir det svart…

Hva som skjer videre må du nesten lese selv for å finne ut, men det er en grunn til at omslaget har en skisse av et ekte hjerte og ikke et symbol Og det er en grunn til at omslaget er lilla. Det er en fin bok om glede og sorg, håp og fortvilelse. En fin bok om å være ung og kanskje aldri bli gammel. Men det er først og fremst en fin bok om kjærlighet.

Å ja. Den er på nynorsk. Gisp!

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

PS: For fleire meninger om boken, her er innleggene i CappelenDamms bokbloggturne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar