Søk i denne bloggen

tirsdag 2. august 2011

En Pingles dagbok 4: Hundedager av Jeff Kinney


Morsomme bøker er sjelden, det er mye alvor i litteraturen. Morsomme bøker for ungdom er sjeldnere enn snø i Sahara. Men her er en:

Dersom du har levd under en stein de siste årene har du kanskje ikke hørt om En pingles dagbok. Det var først en nettserie, så kom bøkene og tidligere i år kom filmen. Kort sagt handler det om ungdomsskoleeleven Greg sin dagbok (eller logg som Greg selv insisterer på å kalle den) om hans liv på skolen og på fritiden. Og den er full av tegninger av den typen du ser på omslaget.
I bok fire har Greg  sommerferie. Han drømmer om en ferie der han kan sove lenge og sitte inne hele dagene å spille dataspill. Det drømte jeg også om som ungdom, vel, for å være ærlig drømmer jeg om det enda. Men drømmer er nettopp det, drømmer.  Det har jeg funnet ut, og det finner Greg ut. Så planene hans blir spolert av ting som morens lesesirkler for gutter, farens anskaffelse av hund, skrekkfilmer, sommerjobb med kameraten Rowley som ender i økonomisk ruin og en ”hyggelig” tur til badeland med hele familien.

Les den og sammenlign med din egen sommerferie, jeg tror du kommer godt ut av det i forhold til stakkars Greg. 

Og dersom du trenger å friske opp engelsken er disse bøkene slettes ikke dumme å lese, det er kommet ut fem til nå, bok nummer seks kommer til høsten.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

5 kommentarer:

 1. Denne boka må dere lese

  SvarSlett
 2. Dette er kvalitet.

  SvarSlett
 3. Yolo kids leser denne
  den e skikkelig yolo

  SvarSlett
 4. Fuck my life lissom this sucks ass man. i just can't believe that.. well i thought about it and found that this book is a badass bok and it is really... yeah riiiight......

  SvarSlett