Søk i denne bloggen

mandag 24. februar 2014

Grusom: En smak av Zommer av Tor Arve Røssland

Zombier er overalt. Og da mener jeg ikke på Bømlo, som i denne boken, men i spill, filmer og bøker. Her er en bok i Grusom-serien, skrevet av Tor Arve Røssland, mannen, legenden og skaperen av Svarte-Mathilda. En mann som kan det å skremme.

Det er sommer. Det er tid for sommerjobb, lange kvelder og forelskelse. Det er iallfall det Max ser for seg. I år har han fått seg sommerjobb som ikke innebærer fiskesløying, men klatring. Et stort jordskjelv har åpnet opp et grotteområde som det er sagt det skal finnes gull i. Golden years, et nytt selskap, skal sjekke det ut, og Max er blitt ansatt. Men allerede første dag på jobben skjer det noe med sjefen hans, Savini, og noe blir med dem ut av grottene. En sykdom som smitter med bitt, som gjør det smittede grågusten i huden, treg i bevegelse og reduserer kommunikasjonen til stønning og brøling. Det sprer seg som skogbrann. Hvem vil overleve? Vil Max klare redde sin store kjærlighet Sofie? Og kan zombier svømme?

Når du ser omslaget på boken så vet du akkurat hva du får, og boken skuffer ikke. Dette er en kort, lettlest og særs blodig splatter. En litt rolig start leder bra opp mot sjokket når første zombie dukker opp. Det var genuint guffent. Så er det full rulle, kroppsdeler og blod over alt! I små drypp får du også avhørsrapporter av offer. Stakkars Bømlo.

Boken fikk jeg av Egmont forlag. Dette er første bok i ny serie kalt “Grusom”. Les mer på https://m.facebook.com/Grusom.bokserier (Her fant jeg blant annet denne flotte gjennomgangen av norsk Zombielitteratur): http://oyvindholen.wordpress.com/2014/01/30/den-norske-zombielitteraturen/

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Helt på sidelinjen. Mine to sønner på 3 og 5 har også oppdaget zombier. Jeg vet ikke hvordan, men det er nok sånn det skal være. Minstemann ville høre zombiesanger, så nå er han storfan av the Cranberries og deres “Zombie”.

1 kommentar: