Søk i denne bloggen

tirsdag 27. mai 2014

Grusom: En bokserie

Grusom. En ny bokserie fra Egmont forlag. Den første boken, En smak av Zommer var en Zombiesplatter. Bok to, Rom 33, er en spøkelseshistorie og bok tre Tjernet er om forlatte hytter og gufne ting som bor i tjern. Alle tre er 90 sider med skrekk og gru. Og du kan se langt etter en lykkelig slutt.
Tjernet av Heine T. Bakkeid

Sist gang noen var på hytta på Gaupmyr var det bestefar og Jonas på fem år. De siste minnene han har av sin bestefar er en hektisk tur i baksetet av bilen, fullstendig inntullet i plast. Jonas ble satt igjen ved barnehagen og det siste bestefaren sa, før han dro hjem til seg selv og tente på seg selv og huset, var: “Lov meg at du aldri drar tilbake dit igjen. At du aldri mer drar til Gaupmyr

Men det gjør Jonas, nå tenåring, sammen med far, mor og en dødssyk bestemor.  Foreldrene vil gjerne at bestemoren skal få oppleve hytta og naturen rundt før hun dør. De burde aldri dratt, for de naturopplevelsene de opplever der ute unner jeg ingen.

Boken hadde litt startvansker, det kom mye fort på en gang, men etter noen få sider svev motoren fint og historien utfoldet seg i all sin gru. For det er guffent dette her. Igjen gjør omslaget til boken en utmerket jobb med å fortelle hva denne boken inneholder. Leses på eget ansvar.

Rom 33 av I.M.H. Gilbert

Det er leirskole med klassen. Liz har havnet i søkelyset til klassens ledere, Benedikte og Tommy, og hun forventer en vond uke. Og det blir det, men ikke på grunn av plageåndene For på rommet Liz får, rom 33, skjuler det seg resultatet av en grusom historie.

Denne var noe mer rotet enn de to andre, med litt for mange personer, litt for mange historier på litt for få sider. For mye hverdagsdrama og for lite grøss.

Jeg fikk tilsendt begge bøkene posten fra forlaget.

Andre skumle bokserier verdt å nevne er:
Gåsehud av R.L. Stine: Den amerikanske originalen. Utgitt på 90-tallet, og blir nyutgitt nå.
Velkommen til helvete av Kjetil Johnson: Les en skrekkfilm fra mannen bak seriene “Tusen biter”, “3 venner/4 venninner” og ”Den 4. parallell”
Marg og Bein av Jon Ewo, Arne Svingen og Aamodt: Den norsk “Gåsehud”, ansvarlig for flere våkenetter enn noen annen bokserie.

Andre skumle bøker
Den siste lærling av Joseph Delaney: Heksejakt i gamle dager.
Malice av Chris Wooding: Se inn i speilet og si “Tall Jack, ta meg med!”
Svarte-Mathilda av Tor Arve Røssland: Svarte-Mathilda x 7 = grøss og gru!
Dr. Schnabels krøniker av Heine Bakkeid. Alt var skumlere før
Darlah av Johan Harstad: På månen kan ingen høre deg skrike.
Skeleton Creek av Patric Carman: Få ting er skumlere enn tomme hus

Bjørn ”lettskremt” Veen 
på
Gjesdals hjemsøkte folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar