Søk i denne bloggen

torsdag 4. september 2014

Easy av Tammara Webber

Det er lett å forelske seg, men tungt å få knust hjertet. Og det er overhode ikke lett å glemme det som skjedde i mørket i parkeringshuset. Jacqueline får en vond start på sitt første år på college.


Jacqueline, kalt Jackie, begynner på samme college som highschool-kjæresten Kennedy. Han har ambisiøse planer, hun har lagd sine musikerplaner tilsides for å studere sammen med ham. Så, kort tid etter studiestart, slår han opp. Jaqueline sin verden raser sammen, hun glemmer studiene, hardest går det utover sosialøkonomistudiene, et fag de skulle ta sammen. Etter to nye uker er hun klar for å møte ham og verden igjen. Så blir hun forsøkt voldtatt av en rival av Kennedy. Heldigvis dukker en fremmed opp og redder henne, og får henne hjem. Sjokkert og rystet velger hun og ikke å anmelde det til politiet, hun vil bare glemme hendelsen. Men så lett er det ikke.

Jacqueline er langt nede, dette er hennes kamp for å få tilbake et normalt liv. For det lysner, sosialøkonomistudiet er ikke så verst, og bak henne sitter hennes redningsmann Lucas, og nå får hun sett at han er ganske kjekk. Hun får også en hjelpelærer i faget, Landon, som er vittig og sympatisk, i alle fall i e-postene han skriver, hun har ikke tid til å møte ham ansikt til ansikt. Kan noen av disse to være den som gjør henne trygg på verden igjen, og at hun kommer over Kennedy?

Voldtekt er noe av det groveste som kan gjøre mot et annet menneske, det kommer kanskje litt i bakgrunnen her. Men på den annen side kan ikke en fæl hendelse skygge for resten av livet. Jaqueline prøver å komme seg videre, i livet og i kjærligheten. Og videre kommer hun. Hete blikk blir til hete møter. Det blir sagt at gutter bare ser på utseende, vel, Jacqueline og venninnene er jammen ikke hakket bedre, det er mye beundring av kjekke menn i denne boken. Og mye, mye drama.

Denne er for de eldre ungdommene, med bannskap, sex og noen veldig vonde episoder. Kanskje er den aller mest for jenter som synes guttene på sin egen alder er barnslige og lurer på hvordan det er å være voksen. For som det viser seg, det er ikke bare kjekt og ha fullt ansvar.
Den var veldig amerikansk denne boken. På en måte er det greit, det gjør at den er lett å komme inni, på annen side føles det som noe du har lest eller sett før.

Boken er med i årets txt-aksjon, den er 333 sider langt og er gitt ut av Gyldendal forlag. Du finner den som ebokebokbib.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

4 kommentarer:

 1. Jeg finner ikke denne boka som ebok i ebokbib. Er dere skikker på at den er der?

  SvarSlett
 2. Ja. Den er der, jeg ser på den på nettbrettet nå. Men alle ti "eksemplarene" er utlånt.

  Du finner den enten ved å trykke på forstørrelseglasset øverst til høyre og søke på "Easy", eller kan du trykke på de tre strekene øverst til venstre og trykke "ungdom" på listen. Da får du opp alle ungdomsbøker og kan bla deg gjennom (nå ligger boken på første side siden den er en av de nyeste innkjøpte bøkene).

  Håper det hjelper.

  Bjørn

  SvarSlett
 3. Hei jeg finner ikke ut noen ting om Tammara Webber ??

  SvarSlett
 4. Hei. Om du ikke leser engelsk er det ikke allverden å finne heller. Forlaget hennes i Norge har ikke skrevet noe, på Wkipedia er det kun en engelsk side og hennes egen hjemmeside er (selvsagt) på engelsk. Et søk på "tammara webber" og kun norske sider gir en kort bokanmeldelse på barnebokkritikk: http://www.barnebokkritikk.no/ikke-si-det-til-noen/
  Her er "Easy" sin side på txt-aksjonen
  http://txt.no/tekst/easy/

  https://en.wikipedia.org/wiki/Tammara_Webber
  http://tammarawebber.blogspot.no/

  Håper noe her kan hjelpe.

  Bjørn

  SvarSlett