Søk i denne bloggen

torsdag 8. februar 2018

Killerinstinkt av Thomas Enger

Et virkelig spennende norsk rettsdrama!

Boka begynner med at Even Tollefsen skal foran Nedre Romerike tingrett og forklare seg. Det har skjedd et dobbeltdrap på Fredheim videregående skole. Etter revypremièren på skolen blir to ungdommer funnet drept. Den ene er skolens rockestjerne, den andre en jente i skoleavisen, Even sin eks-kjæreste Mari. Det er ikke mange dagene siden Even plutselig fikk en tekstmelding fra Mari som sa:

“Even, du er en veldig fin fyr, men vi kan ikke være sammen lenger. Sorry

Det var det siste han hørte fra henne noensinne. Det tar ikke lang tid før Even er mistenkt for mordet. Han bestemmer seg for selv å vise han er uskyldig med å finne Mari sin morder. han har mange spørsmål:

  • Hvorfor slo Mari plutselig opp?
  • Hvorfor avskyr moren Ole Hoff, faren til kameraten hans Oskar
  • Hvordan døde egentlig faren til Even?
  • Og hvem drepte Mari?
Historien vi leser er den Even forteller en fullsatt rettsal. Helt fra den grufulle morgenen da han kommer til skolen, og den er sperret av med politibånd og opplyst av blålys, til morderen er avslørt. Innimellom kommer det stadige glimt fra vitneboksen, som hvem Even ser i publikum og hva aktor spør om.

Det er urovekkende om hvilke mørke hemmeligheter dine venner og familie kan ha og skremmende om mennesker du tror du kjenner sine skyggesider. Dette er en godt skrudd sammen krim med en forrykende slutt. Det tar av.

Boka er gitt ut på Kagge forlag og er på 256 sider. Den er en av fem bøker nominert til årets Upris. Du finner den også som ebok i ebokbib.

Oppdatert: Vinneren av Uprisen 2018, og dermed årets beste ungdomsbok! http://uprisen.no/thomas-enger-for-andre-gang/

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar