Søk i denne bloggen

torsdag 7. februar 2019

Midt i svevet av Arne Svingen

Didrik er en ungdom som det kan gå godt med eller galt for. Han har en far som ikke er heeelt til å stole på og en farfar som han sjeldent har sett (ordet alkis har blitt brukt, flere ganger). Men en natt forandrer alt. Og det er med den natta denne historien begynner. Didrik våkner av stemmer i stua, det høres ut som hele familien er der nede, men stemmene deres høres annerledes ut. Det er en stemme til, en sint stemme og når faren skriker ut i smerte gjør Didrik et valg som vil prege ham og familien for alltid. Han henter revolveren han vet faren har gjemt i skapet og går ned ...

Det begynner dramatisk, og det er dramatisk. Først er spenningen hva som skjedde den natten, så er spenningen hva som skal skje med Didrik videre. Livet hans kommer i ubalanse, og han gjør en del drøye ting. Men det gjør jammen mora hans også. Så med en farfar som ikke er helt i vater og en kompis som er hel ved må Didrik prøve å finne en vei videre.

Det skjer mye her, det skjer ting helt uventet og det tar av. Det var et flere ganger jeg ble helt paff, dette er ikke en historie du har lest før. Arne Svingen gjør sin greie igjen: Morsomt og alvorlig så sammenvevd at den kunne ikke blitt skrevet av andre enn ham. Mesterlig!

Boken er gitt ut på Gyldendal og er på 171 sider. Boka finnes som ebokebokbib.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar