Søk i denne bloggen

tirsdag 5. februar 2019

Nattspeilet av Ørjan N. Karlsson

1. Du ser en metallisk blå bok. På omslaget er det som du fra skjul ser utover et vann med fjell som stiger opp mot en himmel der det ikke henger en, men to måner! Hva gjør du?
a.            Plukker opp. Gå til 2
b.            Legger fra deg. Finn ny bok. (Tips.)
c.            Jeg leser ikke. Du lever livet ditt videre, men føler alltid at noe manglet.

2. Du begynner å lese. Det handler om en gutt på sykehuset. Han er alvorlig syk, moren gråter og gutten er redd. Akkurat i det du tenker på å legge den fra deg dukker en skikkelse opp, hun forsvinner inn et speil og i det speilet ser hovedpersonen ut over mystisk skog. Han strekker fram hånden og den går gjennom speilet. Hva gjør du?
a.            Leser videre. Gå til 3.
b.            Legger fra deg. (Seriøst?) Finn ny bok. Tips: http://ungdomsboka.blogspot.com/
c.            Jeg leser ikke. Du lever livet ditt videre, men føler alltid at noe mangler.

3. Du er ferdig. Du blir sittende paff over den store kampen mellom godt og vondt, over den overraskende duellen, over den spennende verdenen kalt Bifrost du har fått et lite glimt inn i. Allerede savner du trekatten MirMir, Sølvkvist og Tara. Hva gjør du nå?
a.            Plukker opp Ylva og Myldermørket (bok 2 i serien)
b.            Plukker opp en bok om fotball: (http://ungdomsboka.blogspot.com/search/label/Fotball) eller fantasybok (http://ungdomsboka.blogspot.com/search/label/Fantastisk)
c.            Plukker opp en annen bok: http://ungdomsboka.blogspot.com/

Fotball og fantasy. Hvem skulle trodd at det fungerte? Litt som brunost og syltetøy kanskje? Nå er det er mest fantasy her, men fotballen har en liten, men viktig (og overraskende) rolle! Denne boka var en glede å lese. Det var litt som å lese et spill. Hver del begynner med en beskrivelse av den plassen den foregår. Kapitlene i hver del har passe lengde og er alle fulle av handling. Setningene er korte så lesingen flyter som en drøm.
Og bakerst i boken er det faktisk et spill, “Mysteriet i Stormskog”. Du skal redde MirMir, trekatten. Du trenger blyant, visk, terning (d6) og et blankt ark. Så kan du spille din historie! Er du nysgjerrig på spillene kan du prøve dem her: https://orjankarlsson.com/spill/

Boken er gitt ut på Gyldendal og er på 151 sider. Den finnes som ebok i Ebokbib. Bok to, “Ylva ogmyldermørket” er allerede ute.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar