Søk i denne bloggen

tirsdag 19. februar 2019

Ylva og myldermørket av Ørjan N Karlsson

Bli med tilbake til Bifrost! Denne gang med Ylva som har flyttet til Saltstraumen, et lite tettsted utenfor Bodø oppkalt etter den veldig vannstrømmen i sundet utenfor. Hun trives ikke, ikke kjenner hun noen her og Beate i klassen har lagt sitt hat på henne og gjør livet surt for henne. Ylva pønsker ut hevn, men hevnen blir ikke søt, mer kvalmende og vond og det ender med at Beate forsvinner. Det finnes noe uvanlige der ute i Saltstraumen, det har Ylva allerede opplevd. Mystiske Arnt, som reddet henne sist, forteller at hvert 33. år forsvinner en rødhåret jente herfra. Sist gang en jente forsvant var i 1985, nå er det 2018. Hun forstår at Beate ikke kommer tilbake uten hjelp. Men det er Ylva, ikke Beate som har rødt hår, eller? Nye eventyr venter i Bifrost, denne gangen er trusselen Myldermørket, og Tha-Natos onde plan.


Her er mer av det samme som Nattspeilet. En ny fantastisk framside! En ny del av Bifrost å utforske, denne gang den dystre ørkenen Taklamakan. Et nytt minispill bak i boka. Jeg liker godt hvordan historien settes sammen av mange små oppdrag som leder til den store finalen kommer. Det føles som å være i et spill. Men jeg savner stedsbeskrivelsene som var i bok en. Alt i alt en god lettlest bok for både barn og ungdom.

Boken er gitt ut på Gyldendal og er på 139 sider. Den finnes som ebok i Ebokbib. Du kan, men må ikke, lese den første boken “Nattspeilet”.

Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar