Søk i denne bloggen

torsdag 13. juni 2019

Forelskede & andre bortkomne av Johanna Lindbäck

Å forelske seg er helt fantastisk, bare synd du ikke kan velge hvem du forelsker deg i.

Det er begynnelsen på sommerferien. Julia er akkurat ferdig med 10. klasse og sitter i bilen på vei ut til sommerhytta. Det har alltid vært sånn, tur med familien til feriehytten i skjærgården når skolen er slutt. Men to ting har forandret seg siden sist. Bestevenninna Karin er ikke med og Julia har fått seg kjærest. Disse to tingene henger nøye sammen. Så Julia har ikke noe imot flere uker med familien uten mobildekning, hun trenger denne tenkepausen.

Rasmus og moren hans har sin første dag på leid hytte i skjærgården. Endelig ute av storbyen og bygården under oppussing, nå venter tre uker med, noe? Rasmus har aldri vært på hytteferie før og er usikker på hva han skal gjøre. Rasmus har det helt greit i hverdagen, men når han tegner, da har han det fantastisk! Han er en bygutt og er noe skeptisk til denne turen, men moren gleder seg sånn, så han prøver å gjøre henne fornøyd.

Så treffer Julia Rasmus, og Rasmus Julia, og sommerdagene blir perfekte. Julia får ikke så mye tid til å tenke, Rasmus får masse inspirasjon til tegning og alt er flott. Sommer, sol og hjerter som slår. I sommerferien settes hverdagen på pause, men en dag må de hjem til det som venter dem, hva skjer mellom dem da?

Tilbring sommerferien i Sverige i år, sammen med Julia og Rasmus. Forelskelse er fantastisk når begge er det, trøstesløst når bare en er det. De to forteller historien sin i annethvert kapittel, så du får høre begge sider. Det er ikke alle situasjoner som oppfattes likt, bøker er fabelaktige til slikt, å vise en historie fra flere sider. Her er også mye fint om hvordan vennskap forandrer seg etterhvert som du blir eldre.

Denne fine og kloke boken er på 293 sider, den er gitt ut av Mangschou forlag. Den er med i årets tXt-aksjon.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

2 kommentarer:

  1. Takk for godt boktips - tenker denne vil være fin å kjøpe inn til vårt skolebibliotek. Måten den er skrevet på, ved at personene forteller sin historie i hvert sitt kapittel, er også gjort i boken, "Sola er også en stjerne" av Nicola Yoon. En flott bok, og som du skriver - en fin måte å få vist en historie fra flere sider.

    SvarSlett
  2. Den var veldig fin. Takk for tips med Yoon sin bok, jeg har bare lest hennes første "Verden er en boble" ("Everything, everything).

    SvarSlett