Søk i denne bloggen

tirsdag 28. april 2020

Ingen visste av Mac og Andreas Håndlykken

Det begynner med et bilkrasj. Men hvor? Og når?

Så møter vi Ben, en ung mann som virkelig lever livet, men hvor lenge kan han holde det gående? Han er en kvinnemagnet og det sårer nok stoltheten at den unge kvinnen som dukker opp i bygården hans ikke hilser. Da den unge kvinnen, Ruby, dukker opp på badet til Ben, er det ikke for hun finner ham uimotståelig, men for hun flykter fra noen og snart er de begge på rømmen. Ruby husker ingenting, så hvem og hvorfor noen er etter henne er vanskelig å finne ut. Men svaret ligger i fortiden. Det finnes også en annen ung mann, Ti, også uten minner som blir tatt godt vare på, men vil de som tar vare på ham nødvendigvis ham noe godt? Det tar av.

Her er mye tekst til å være en tegneserie og mange samtaler for å drive handlingen fremover. Tegninger kunne enda mer blitt brukt til å beskrevet det de snakker om. Den føles som en tradisjonell tegneserie, det føles hverdagsligt, og det styrker den uvanlige historien. Jeg liker den rene strek, rufsete undergrunnstegneserier er ikke helt min greie, så de realistiske tegninger stod fint i motvekt til historien. Denne her var litt saktegående, men vokser på deg.

Dette er første del, det er alltid frustrerende, for historien har satt fart, kanskje venter svarene på hva som foregår bak neste side, så er det slutt! Du kan allerede nå lese litt mer om det unge paret med hukommelsessvikt i antologien Über: Okkult. Jeg husker å lese den og tenke at denne var definitivt en del av noe større.

For unge voksne og oppover. Både for du må konsentrere deg litt for å følge med, og litt vold og nakenhet. Du må nok innom noen andre tegneserier mellom denne og Amuletten, kanskje Nagel eller Miranda er det mellomsteget?

Alternativer:
Lyst på noe med enda mer fantasy (og sex og vold)? :
http://ungdomsboka.blogspot.com/2019/05/vei-av-sara-b-elfgren-og-karl-johnsson.html
Mer grøss?:
http://ungdomsboka.blogspot.com/2020/04/harrow-county-utallige-skrmt-av-cullen.html
Enda renere tegnestil?:
http://ungdomsboka.blogspot.com/2018/05/sabotr-av-john-s-jamtli.html
Flere vakre tegninger?:
http://ungdomsboka.blogspot.com/2017/10/sigfrid-av-alex-alice.html

"Ingen visste" var en av flere tegneserier biblioteket fikk fra innkjøpsordningen for nye tegneserier. Den sørger for at nye norske tegneserier blir skapt, gitt ut og spredt ut og lest. Det kommer mye forskjellig der. Tegneserier leses fremdeles på papir. Striper fungerer bra på skjerm, men de lange historiene kommer best frem på fysisk format. Så denne finnes ikke digitalt.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

PS! Herr og fru Håndlykken har også lage en nettstripeserie verdt å lese. Sensuell biting i leppen vil aldri bli det samme: http://www.strekinstinkt.com/4AM/comic/flortepus/. Siden er nede. Her er deres Instagram: https://www.instagram.com/strekinstinkt/?hl=nb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar