Søk i denne bloggen

onsdag 25. januar 2023

Dragens øye 3: Fanget av Cha Sandmæl

Bok en, Forrådt, var svik og flukt: 
Askealvene lever i storslagne byer under jorden. I en av dem lever lille Kha. Hen er ofte syk, og en desperat mor utfører et ritual i et forsøk på helbreding. Det går ikke bra. Kha vokser opp med sine søskenbarn og hen blir en dyktig magi-utøver. De tre kommer fra en mektig slekt og det forventes at en av dem en dag skal lede familien. Etter endt læretid gjenstår testen ved Månebrønnen. Det blir en ny katastrofe for Kha. Alene flykter hen til overflaten. Hvordan skal det nå gå?  
 
Bok to, Angrepet, var jakt og kamp: 
Kha og Ranja har mektige fiender. Fiender som ikke gir seg med å fordrive, de må drepe! En fiende av en fiende blir gjerne en venn, og bok to er en lang kamp i et flott landskap. Med nye allierte blir det kjemping til lands og til vanns og i lufta med! Mye store følelser, noen overraskelser og en ny slutt på kanten av stupet 
 
Bok tre, F
anget, er sniking og skjuling:
 
Kha og Ranja er på sporet av en gjenstand som kan hjelpe dem å kaste av seg sin forbannelse. Det leder dem inn i Bergavin, byen til drakedreperene. Bjarti og Lyra leter også etter noen. Han, den store røde dragen, hun KhaHvem finner det de leter etter? Og hva skjer da? 
 
Denne fortellingen føles som mange episoder satt sammen til å bli en historie. Det er flotte scener her, fra lange sekvenser med sniking i dragedrepernes by til plutselige, nydelige øyeblikk som magidelingen. Selv om det skjer noe nesten hele tiden, gis det litt tid til stemningsbygging, som den nydelige starten på boken, og den store halmdrakebukken som rager over husene i Bergavin. Selv om alt dette sydd sammen ikke blir så flott som enkeltdelene, stopper det ikke meg fra å glede meg til bok fire, for slutten er igjen en som stopper helt ytterst på stupet. Hva skjer nå? 
 
Bjørn Veen 
Gjesdal folkebibliotek 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar