Søk i denne bloggen

fredag 9. august 2024

Sommerfuglhjerte av Moa Backe Åstot

En sommerbok om kjærlighet.

Kjærlighet kan være så mye. Det kan være å være glad i en bestefar som kjenner dine røtter. Det kan være søskenkjærlighet til en søster som nå virker så barnslig eller å savne en venninne som har reist vekk i ferien. Det kan være forelskelse, å plutselig oppdage en som du ikke klarer å slutte å tenke på.
Vilda opplever alle disse kjærlighetene, på godt og vondt. For det å være glad i noen kan også være vondt. Noen vokser du fra, noen får du ikke og noen mister du.

Mor til Vilja er lulesame, og morfaren driver med rein, men Vilda bor i byggefelt og kan nesten ikke samisk. Hun føler seg samisk, men har ingen andre enn âddja, morfar, som hun kan lære seg den delen av hennes røtter. Hun er usikker på hva vennene synes om henne, dersom hun blir mer samisk, eller mindre samisk. Det er ikke lett det, å finne ut hvem du vil være, samtidig som du uroer deg hva alle rundt deg synes.Den føles veldig nå denne boken, en sommer sammen med Vilda. Det blir sagt mye klokt; om å prøve å passe inn i egen kropp, om å være nysgjerrig på hvem du er og bekymret på hvem du skal bli. Det kan kanskje bli litt voksent, men når søstrene snakker, da er de herlig rett på sak.

Lignende bøker:
Det verste har allereie skjedd av Marta Söderberg
Du veit ingenting av Sigrid Agnethe Hansen
På en betingelse av Neda Alaei

Om boken var en person ville den vært en klok og kul tante som husket hvordan det var å være ungdom.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar