Søk i denne bloggen

torsdag 23. mars 2023

Blått blod: Halve kongeriket 5 av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug

Jeg har lest kun lest den første boken i serien: https://ungdomsboka.blogspot.com/2020/11/halve-kongeriket-1-arvingen-av-anne.html . Den kan også ses som film på Netflix under tittelen Royalteen: Arvingen: 


Så når jeg åpner begynner å lese i bok fem i serien har masse greier har skjedd. Kanskje den største tingen er at det det er slutt mellom Lena og Kronprins Karl Johan, Kalle. Han er nå sammen med Ingrid, den perfekte kjæresten. Det er hun som forteller denne historien, og jeg merker jeg liker ikke henne. Kjip østlandssnobb. Det samme med resten av gjengen, rike ungdommer med liksom-problem.

Men så er det sånn at Ingrid har sine hemmeligheter, hun er slett ikke perfekt. Hun sliter med å leve opp til foreldrene sine forventninger, hun er ikke klar for skole, og hun er gravid. Med Kalle. Og de tankene hun tenker, de handlingen hun gjør, det som skjer er noe som kan skje hvem som helst. Det er godt beskrevet, (mye bedre enn i denne abort-boken: Oppdrag abort: https://ungdomsboka.blogspot.com/2020/02/oppdrag-abort-av-jenni-hendriks-og-ted.html), og det får deg til å tenke. Hennes møte med Ben, og hans verden gjør at Ingrid løfter blikket. Og når boken er slutt er hun ikke så aller verst. Framsnakking av yrkesskole altså, det er bra!

Du må ikke ha lest alle bøkene, men det er nok en fordel, før du kaster deg over denne. Det er ganske serie-aktig dette med masse intriger, kjærlighet og unge, vakre rike mennesker. Det er en verden å drømme seg vekk i. Og det er helt lov. Ikke alle bøker må være realistiske og vonde. Dette er underholdning, men ikke helt tanketom. Til nå i serien (for med den slutten som bok fem har er det ingen tvil om at det kommer mer):
1. Arvingen
2. Drømmeprinsen 
3. På tronen
4. Audiens
5. Blått blod

Boka er skrevet som folk snakker, det passer fortellingen som hånd i hanske.

«Blått blod» er gitt ut på Aschehoug og er på 290 sider. Den finnes som e-bok og kan strømmes som lydbok, for eksempel i Allbok.no. Den er en av fem bøker nominert til årets Upris: https://uprisen.no/nominerte-til-uprisen-2023/

Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar