Søk i denne bloggen

torsdag 4. mai 2023

Blokk til blokk fortalt av Castro, Don Martin og Fela og tegnet av Andreas Iversen.

Det er muntlig, ekte og veldig norsk. En fortelling om å vokse opp i Oslo, med sine problem, og gleder. Å vokse opp med feil forbilde og på feil side av byen og om havne i trøbbel. Det handler om å ta vare på de rundt deg og om å gi litt f iblant. Men mest handler det om musikk. Hvor hardt musikk kan treffe, hvor rett musikk kan være og hvor viktig og altoppslukende musikk kan bli. For med møte med hiphop ble Martin Ahzami Raknerud, Jonathan Castro og Felipe Orellana til Don Martin, Castro og Fela. Disse gutta, nå menn, har tatt sin musikkinteresse og gjort den til en karriere. De har skapt og spilt musikk, her prøver de å gi litt tilbake.

De tre har hver sin fortelling, men etter hvert veves historiene deres inn hverandre. Der forestillingen brytes opp av rap er bare teksten her, men det er nesten som du kan høre et svakt ekko av beats når du leser dem. Tegningen følger historien som beats følger rapen. Det er ordene som har mest tyngde, men det ville vært kjedelig uten tegningene.

Dette var egentlig en forestilling, og det merkes selv i en annen form som denne tegneserien. Den er godt bygd opp, historien glir, boken har rett og slett bra flow, for å bruke rap-termologi

 

 Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar