Søk i denne bloggen

tirsdag 14. mars 2023

Lik meg: Første gang av Anne Wisløff

Sex. Tre bokstaver som nå startet mange tanker og følelser i deg som leste dem.

Å lese om sex er ikke det samme som å ha sex. Det sier seg selv. Men det er mer likt sex enn nettporno. For det er så mye mer enn nakne kropper. Det er så mange tanker og følelser, og det er bøker god på.

I «Første gang» følger vi tre jenter og en gutt noen dager. Sofie som blir 16 og tenker hun er klar, Leo som ikke vet hva han vil, før han vet det veldig godt. Stella som prøver å komme inn i gjengen for å komme nærmere den hun er forelsket i, og Oda som ikke er klar, ikke vil, men heller ikke vil være den eneste som ikke har ligget med noen.

Det er godt beskrevet dette, om alt det flaue, og alt det flotte som kan skje mellom to stykker. Her er drøye situasjoner, vare øyeblikk og dramatiske dilemmaer. Mange viktige tema tas opp, mange tanker rundt sex blir presentert, og så er det ikke alltid et finnes gode løsninger på alt. Men en ting skal du ta med deg: Bli kjent med og vær glad i den du velger å kle av deg sammen med. Sex er så mye at det er best å gjøre det sammen med noen du stoler på, som kan stoppe, kan vente. Sex er virkelig virkelig bra når det funker, men gjort feil kan sex bli kleint, vondt og dumt. Mange av situasjonene her er tidløse, alle kan kjenne seg igjen i en eller flere av dem.

Boka er basert på sesong seks (selvfølgelig) av NRK serien «Lik meg»: https://tv.nrk.no/serie/lik-meg. Den leses nesten som et manus. Her er det få ytre beskrivelser, mest handling, tanker, samtaler og følelser. Jeg tenker det fungerer veldig bra for utålmodige lesere. Har du sett serien kjenner du ungdommene, men det gikk helt fint å lese den uten kjennskap til «Lik meg»-serien. Det blir som et lite blikk på noen dager i noen andre sitt liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar